U Dječju bolnicu Srebrnjak stigao je profesor Baltazar

17.03.2023.

12:23

Autor: M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

U Dječju bolnicu Srebrnjak stigao je profesor Baltazar

U Dječju bolnicu Srebrnjak stigao je profesor Baltazar

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

U Dječju bolnicu Srebrnjak stigao je profesor Baltazar. Naime, u povodu proslave 70 godina Zagreb filma umjetnici su oslikali prostor atrija kako bi djeci uljepšali boravak u bolnici. Na zidovima, osim Baltazara, društvo djeci sada prave i brojni drugi likovi iz tog svjetski poznatog crtanog filma.

Posljednji potezi Kistom i profesor Baltazar spreman je za pripremu svojih planetarno popularnih napitaka zahvaljujući djelatnicima i umjetnicima Zagreb filma. Oslikavanjem zidova dječji bolnice Srebrnjak slave 70 godina postojanja.

- U tu akciju se odazvalo 12 umjetnika koji su dali i poklonili djeci ono najvrijednije što imaju, a to je svoje vrijeme i svoj talent, i ja im beskrajno zahvaljujem, rekao je Vinko Brešan, ravnatelj Zagreb filma.

- Svi obožavamo Baltazara, a mi kao liječnici, naše sestre, naša djeca, dobri duh, uvijek se veseli naći neko rješenje. Znači onaj čaroban napitak ili što mi postavimo dijagnozu ili neku djecu operiramo, tako da smo svi oduševljeni, rekla je Duška Markov-Glavaš, ravnateljica Dječje bolnice Srebrnjak.

Oduševljeni su i umjetnici. Baltazar u bolnici je, kažu, logičan izbor.

- Fantastično. Kad vidimo djecu da se tome vesele, automatski je duša ogromna, rekla je Antonia Begušić, umjetnica.

Profesor Baltazar smislit će čarobni napitak za svaki problem.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!