10:50 / 30.11.2018.

Autor: P.F./Hina

U Dobri pronađeno tijelo migranta, trojica isplivala

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U rijeci Dobri na području Generalskog Stola policija i HGSS pronašli su tijelo nepoznate muške osobe pa slijedi očevid i utvrđivanje identiteta, izvijestila je karlovačka policija. Naime, trojica migranata dan prije obavijestila su policiju da je jedan migrant pao i nestao u rijeci.
U rijeci Dobri na području Generalskog Stola policija i HGSS pronašli su tijelo nepoznate muške osobe pa slijedi očevid i utvrđivanje identiteta, izvijestila je karlovačka policija. Naime, trojica migranata dan prije obavijestila su policiju da je jedan migrant pao i nestao u rijeci.

Akcija traganja je završena. Pronađeno je tijelo nepoznatog muškarca, a je li riječ o migrantu i ostale okolnosti utvrđuje policija, rekao je Hini pročelnik karlovačkog HGSS-a Dubravko Butala.

Potraga je bila kratka jer je tijelo pronađeno samo 150 metara od mjesta gdje su migranti navodno pokušali prijeći jedan slap. U potrazi su, kaže Butala, sudjelovala četvorica spasilaca s dva čamca i jednim dronom za pregledavanje riječnog korita iz vode i zraka.

Sinoć su HGSS i policija bili u neposrednoj blizini, ali se tim za spašavanje na brzim i divljim vodama nije spuštao u rijeku jer je na snazi bio drugi režim rada hidrocentrale Lešće te je voda tekla bujicom i bila je visoka. Danas su mogli ući u vodu pa je tijelo ubrzo pronađeno zapleteno u granju uz obalu.

Policijska uprava karlovačka izvijestila je jutros da su jučer oko 18.30 "imali postupanje" na području općine Generalski Stol gdje su zatečena tri strana državljanina za koje se sumnja da nezakonito borave u Republici Hrvatskoj. Prema njihovim navodima, jedna je osoba pri pokušaju prelaska rijeke Dobre nestala.

Prema izjavi glasnogovornice policije Andreje Lenard, "trojica migranata su u obradi jer još traje kriminalističko istraživanje vezano za zakonitost njihova ulaska i kretanja na području Republike Hrvatske", a prema saznanjima iz bolnice, oni su pregledani i dobrog su zdravlja.

Prema neslužbenim informacijama, osim stradalog muškarca, sa slapa su u hladnu rijeku pala još tri migranta, a nakon što su izašli iz rijeke, zatražili su pomoć mještana, o čemu je obaviještena policija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!