16:15 / 30.11.2020.

Autor: T.V./Hina

U Domu za starije u Pitomači 51 oboljeli od bolesti COVID-19

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Čak 51 oboljela osoba od COVID infekcije posljedica je proboja koronavirusa u Dom za stare i nemoćne 'Vedrana' u Pitomači.
Čak 51 oboljela osoba od bolesti COVID-19 posljedica je proboja koronavirusa u Dom za stare i nemoćne 'Vedrana' u Pitomači, doznaje se u ponedjeljak u Virovitici.

➡️ Rekordna 74 preminula u danu, 1830 novozaraženih

Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije izvijestio je, naime, da je zaraženo 40 štićenika i 11 djelatnika, ali ne navodi naziv ustanove.

Jedna je osoba pokazala simptome zaraze koronavirusom. Testiranjem je utvrđeno da je pozitivna, nakon čega su testirani svi štićenici i djelatnici. Osim dvije osobe, svi ostali bili su asimptomatski. Za jednu osobu se još čekaju rezultati, a petero štićenika i troje djelatnika negativni su, izvijestio je Stožer.

Za inficirane je osigurana briga i skrb, a u slučaju pogoršanja zdravstvenog stanja bit će premješteni u  Opću bolnicu Virovitica. Zdravi štićenici su odmah premješteni u jednu od ustanova za brigu o starijim i nemoćnima na području Virovitičko-podravske županije. 

Prvi je to proboj koronavirusa u neku od ustanova za starije i nemoćne u Virovitičko-podravskoj županiji.

Do sada su takvi slučajevi bili pojedinačni, a testiranjem svih ostalih štićenika i djelatnika tih ustanova ili domova nije bilo velikog broja novopozitivnih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!