18:41 / 24.02.2020.

Autor: Anamarija Škorić/Dnevnik/B.A./HRT

U Dragišićima obilježena 27. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Od deset zarobljenih branitelja do zatvora su stigla samo šestorica. Dvojica su mučki ubijena, a preostaloj dvojici sudbina je nepoznata.
U mjestu Dragišići kod Vodica danas je obilježena 27. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja koje su 1993. zarobili pripadnici srpske paravojske nakon šestosatne borbe.

Od njih deset do zatvora su stigla samo šestorica. Dvojica su mučki ubijena, a preostaloj dvojici sudbina je nepoznata. Za zločin nitko nije odgovarao.

- Nažalost, s obzirom na to koliko je prošlo vremena i da do sada ništa nije napravljeno, čisto sumnjam da je moguće nešto tu procesuirati, ali treba se nadati da će jednog dana i ti koji su radili ove stravične zločine odgovarati pred licem pravde, rekao je Ivan Vukić Niper, državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja.

- Ured pri Ministarstvu hrvatskih branitelja koji radi na dojavama i na istraživanjima masovnih grobnica i nestalih tražio je na već 36 raznih mjesta i svaka informacija koju smo dobili je ispala netočna, rekao je Tonči Mrša iz Udruge 15. domobranske pukovnije "Petar Krešimir IV.", Šibenik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!