11:18 / 11.02.2020.

Autor: HINA/HRT

U eksploziji bombe sa suzavcem lakše ozlijeđena dvojica vojnika

Ilustracija, foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Ilustracija, foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dvojica pripadnika Hrvatske vojske jučer su lakše ozlijeđeni u Vukovaru u eksploziji borbenog rasprskajućeg sredstva sa suzavcem.
Dvojica pripadnika Hrvatske vojske, koji su u ponedjeljak u Vukovaru lakše ozlijeđeni nakon aktivacije borbenog rasprskajućeg sredstva sa suzavcem, vratili su se radovima na probnim iskapanjima posmrtnih ostataka iz Domovinskog rata.

Ministarstvo obrane u utorak je priopćilo kako su dvojica pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske bili angažirani na radovima iskapanja posmrtnih ostataka stradalnika Domovinskog rata na lokaciji Priljevo u Vukovaru.

Simptomi suzenja očiju nastali su uslijed aktivacije neubojne naprave punjene suzavcem, koju je aktivirao radni stroj koji je bio angažiran na iskapanju posmrtnih ostataka.

Nakon primjećivanja simptoma, pripadnicima HV-a pružena je medicinska pomoć te su se nakon toga vratili na zadaću, ističu u MORH-u i dodaju kako se na mjestu iskapanja primjenjuju najviše mjere sigurnosti u čemu sudjeluju i pirotehničar MUP-a te sanitetski tim.

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je kako su dvojica vojnika lakše ozlijeđeni u eksploziji borbenog rasprskajućeg sredstva sa suzavcem, koje se aktiviralo prilikom probnih radova iskapanja eventualnih grobnih mjesta iz Domovinskog rata.

Ukazana im je liječnička pomoć i nisu hospitalizirani.

Policijski službenik protueksplozijske zaštite izuzeo je tu eksplozivnu napravu BRS-879-AF-1 i na siguran način je uništio na mjestu pronalaska.      

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!