10:41 / 23.08.2021.

Autor: P.F./Hina

U gašenju požara kod Kostanja ozlijeđen vatrogasac

Vozilo hitne pomoći

Vozilo hitne pomoći

Foto: Zeljko Lukunic / PIXSELL

Jedan je vatrogasac ozlijeđen u gašenju požara kod Kostanja. Požar, koji je u nedjelju izbio na na teško pristupačnom terenu na Biokovu, zaseok Šošići, pod nadzorom je vatrogasaca, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Požar na Biokovu, koji je zahvatio travu, nisko raslinje i smriku na površini od 35 hektara, gasila su 92 vatrogasca sa 22 vatrogasna vozila, a u gašenju je sudjelovalo i 6 protupožarnih zrakoplova. Tijekom noći na daljnjoj sanaciji i osiguranju požarišta angažirani su vatrogasci iz DVD-a Podgora. Požar je pod nadzorom vatrogasaca.

U nedjelju navečer lokaliziran je požar kod Stilje (Vrgorac), u kojem je opožareno oko pet hektara trave, niskog raslinja i borove šume.

Ugašeni požari kod Oklaja, Gornjih Raštana i na Braču

Požar kod Oklaja, za koji je dojava zaprimljena 19. kolovoza, ugašen je u nedjelju navečer. Opožareni su trava, nisko raslinje, makija, hrastova i borova šuma na površini od 370 hektara.

Požar, koji je u subotu izbio na lokaciji Gornje Raštane u Zadarskoj županiji, ugašen je u nedjelju ujutro, zahvatio je 40 hektara trave, niskog raslinja i smrike.

U nedjelju je ugašen i požar na lokaciji Novo Selo na Braču, za koji je dojava zaprimljena u subotu. Izgorjelo je dva hektara trave, niskog raslinja i borove šume.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!