U Gradištu kod Županje zabilježen udar vjetra od 180 km/h

20.07.2023.

Zadnja izmjena 07:59

Autor: Hina/HRT/A.S.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Shutterstock

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) objavio je kako je prema podacima o brzini vjetra s automatske postaje DHMZ-a u Gradištu pored Županje, u srijedu između 18 i 19 sati, na tom području zabilježen udar vjetra čak 180 kilometara na sat, dok je najveći udar na zagrebačkom području registriran u Velikoj Gorici.


DHMZ je prikupio prve podatke o brzini vjetra koji je tijekom velikog nevremena u Zagrebu i okolici, a potom i na području Slavonije, rušio stabla i nosio krovove u Zagrebu i okolici. Nevrijeme je odnijelo tri života, a više od stotinu osoba je ozlijeđeno, neki i teže. 

Također, navode iz DHMZ-a, prema trenutno dostupnim podacima, najjači udar na zagrebačkom području zabilježen je u Velikoj Gorici gdje je u zračnoj luci i izmjeren udar vjetra od 115 kilometara na sat. 

U Maksimiru je zabilježen udar od 92 kilometara na sat, a na Sljemenu kod Puntijarke vjetar je puhao brzinom od 88 km/h.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!