11:21 / 24.07.2020.

Autor: I.Z./HRT

U gradu Zagrebu 26 novozaraženih osoba

Foto: Patrik Macek/PIXSELL, arhiva

Foto: Patrik Macek/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Sve je više zaraženih među privatno testiranima, izjavio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar.
U Zagrebu je 26 novozaraženih koronavirusom, što je ukupno 249 aktivnih slučajeva, u samoizolaciji je ukupno 528 osoba, a čak 36 osoba je potencijalno više izliječenih, izvijestio je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

- Tijekom jučerašnjeg dana u Gradu Zagrebu detektirano je 26 novih bolesnika. Također, kroz tzv.Covid ambulante domova zdravlja prošlo je 179 bolesnika, istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Istaknuo je i da sustav funkcionira otežano i prilagođeno uvjetima pod kojima rade.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar istaknuo je da su jučer obavili 359 testiranja te da je 26 osoba pozitivno.

Naglasio je da su 12 novodijagnosticiranih osoba kontakti ranije oboljelih,  devet osoba ima nejasnu epidemiološku anamnezu te je jedan mogući kontakt s oboljelom osobom iz inozemstva, a četiri su osobe još u obradi.

- Ono što nas zabrinjava ovog časa je da imamo sve više zahtjeva i molbi za testiranje uz plaćanje. Za sada smo stalno imali da su ti svi ljudi bili negativni, a zadnja dva dana gdje je gotovo 10% pozitivnih osoba. To je stvar koja nas sve više zabrinjava, ali što je, tu je. Ono što je i gradonačelnik naglasio ne jedanput, da moramo biti oprezni, moramo se pridržavati preporuka i da pokušamo smanjiti broj na najmanju moguću mjeru, dodao je Šostar.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!