12:29 / 17.08.2020.

Autor: M.M./Hina

U Gradu Zagrebu 45 novooboljelih

-

-

Foto: - / -

U protekla 24 sata u Gradu Zagrebu zabilježeno je 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom.
U protekla 24 sata u Gradu Zagrebu zabilježeno je 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a najveći broj novooboljelih bio je u kontaktu s već zaraženim osobama, izvijestio je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

-
Epidemija koronavirusa - najnovije informacije    Najveći broj novozaraženih, njih 20, kontakti su s prethodno pozitivnim osobama, a trećina, odnosno njih 14 su povratnici s godišnjeg odmora. Tri su slučaja uvezena iz Austrije i Bosne i Hercegovime, u dva slučaja nejasna je epidemiološka anamneza, dok je za njih šest epidemiološka obrada još u tijeku.

- U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "dr Andrija Štampar" provedeno je 485 testiranja, rekla je na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda Sandra Šikić.

Za 74 osobe izdana je mjera samoizolacije, a oporavilo se 14 osoba više u odnosu na prethodni dan, dodala je Šikić.

- S obzirom da se blago povećava broj pozitivnih koji su u bliskom kontaktu sa svojim bližnjima dobili virus, pozivamo povratnike da se odgovorno ponašaju i da se po pojavi bilo kakvih simptoma jave liječniku obiteljske medicine koji će ih onda po potrebi uputiti na testiranje, poručila je Šikić.

Mlade je pozvala na odgovornost prema starijim sugrađanima i svojim ukućanima.

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jelić istaknuo je da je gradonačelnik Milan Bandić donio odluku o pojačanoj aktivnosti testiranja kroz domove zdravlja, kako bi se rasteretila navala na Nastavni zavod Andrija Štampar.

- U posljednja smo tri dana imali 546 posjeta. Da bi rasteretili obujam posla koji se izrazito povećao na Nastavnom zavodu Andrija Štampar povećat će se aktivnost kroz Covid ambulante domova zdravlja. Riječ je o tri lokacije; Dom zdravlja istok u Grižanskoj ulici, Dom zdravlja Centar u Sigetu na Aveniji Većeslava Holjevca, te Dom zdravlja zapad u Prilazu baruna Filipovića, rekao je Jelić, te dodao da sustav funkcionira pod velikim opterećenjem.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!