07:17 / 13.09.2020.

Autor: I.D./HRT

U Gradu Zagrebu 45 novozaraženih, četiri razreda u samoizolaciji

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ukupno je u Gradu Zagrebu 548 aktivnih slučajeva, a 1310 osoba se nalazi u samoizolaciji.
U protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 612 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 45 slučajeva novooboljelih osoba. Posljedično tome, 92 osobe izrečena je mjera samoizolacije.

Koronavirus - najnovije informacije

Deset je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 23 osobe su kontakti COVID pozitivnih osoba, a kod pet je osoba epidemiološka obrada u tijeku.

Tri su osobe došle iz BiH. Dvije su novooboljele osobe povratnici s godišnjeg odmora, a kod dvije je moguća izloženost prilikom izlaska.

Pozitivno je ukupno četvero djece (dvoje iz osnovne škole i dvoje iz srednjih škola, svi su povezani s kućnim kontaktima) te je mjera samoizolacije određena za četiri razreda.

Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na SARS-CoV-2. Zaključno, u Gradu Zagrebu imamo 548 aktivnih slučajeva, a 1310 osoba se nalazi u samoizolaciji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!