U gradu Zagrebu jedna novooboljela osoba

18.05.2020.

14:03

Autor: M.Š./Hina

default error photo
U protekla 24 sata od tri osobe testirane na koronavirus u Zagrebu jedna je pozitivna.
U protekla 24 sata od tri osobe testirane na koronavirus u Zagrebu jedna je pozitivna, izvijestio je u ponedjeljak na konferenciji za medije zagrebački Stožer civilne zaštite, naglasivši da je epidemiološka situacija zadovoljavajuća.

Do sada su u Zagrebu ukupno testirane 10.142 osobe, 64 osobe su u samoizolaciji od čega je 10 na kućnom liječenju. 

U protekla 24 sata potvrđena je jedna osoba pozitivna na virus, naveo je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. Pozvao je građane da se drže propisanih mjera.

Na konferenciji je rečeno da su u razdoblju nakon potresa, koji je 22. ožujka zadesio Zagreb i okolicu, statičari obavili 20.568 brzih pregleda objekata.

Od toga 5,2 posto ih je proglašeno neuporabljivim, privremeno neuporabljivim proglašeno je više od 20 posto, a radovi se nastavljaju, rekao je pomoćnik pročelnika za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata Dario Krnjaković.

Pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo Željko Renić je kazao da je do sada prikupljeno više od 16.352 tone otpada, a u tijeku je prikupljanje novonastalog otpada.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je izrazio zadovoljstvo jer Covid-19 nije ušao u domove za starije u Zagrebu.

Bandić je rekao i da vlasnici automobila parkiranih na zelenim površinama neće dobiti kazne, ali je moguće da ih službe uklone. Zato je pozvao građane da sami to učine.

Najavio je i da će se Grad Zagreb pobrinuti za građane kojima su nekretnine oštećene u potresu, a za koje nije osiguran smještaj. 

- Do 25. svibnja uručit će se ključevi obiteljima koje su zadovoljile kriterije, rekao je gradonačelnik Bandić.

Vezano za obnovu grada poslije potresa kazao je kako nije dvojio da su "premijer i Vlada na jednoj strani, a Grad na drugoj", dodavši kako je uvjeren da će doći do dogovora i partnerskih odnosa.

- Moja zona odgovornosti je svaki sugrađanin. Jutros smo jasno iznijeli svoje stavove, a uvjeren sam da će doći do dogovora, do partnerskog odnosa. Znam što je odgovornost i mislim da ćemo na prvoj radnoj sjednici Vlade imati sve tri točke koje smo uobličili i danas prezentirali, rekao je Bandić.

Dodao je da će se za obnovu Zagreba izdvajati iz EU fondova, te iz državnih i gradskih sredstava.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!