08:30 / 12.09.2020.

Autor: Iva Magušić-Dumančić/Dnevnik/IMS/P.F./HRT

U hostel Arena uselio 61 Zagrepčanin čiji su domovi stradali u potresu

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Od 241 osobe većina se seli u hostel Arenu. Oni koji imaju automobil mogu se preseliti danas, a za ostale će prijevoz biti organiziran u ponedjeljak.
Počelo je preseljenje građana koji su zbog potresa privremeno boravili u studentskom domu Cvjetno naselje. Njihove su nekretnine zbog oštećenja i dalje neuseljive, a budući da se studenti vraćaju u dom zbog početka akademske godine, novi privremeni smještaj postat će Hostel Arena.

Od 241 osobe većina se seli u hostel Arenu. Oni koji imaju automobil počeli su preseljenje danas, za ostale će prijevoz biti organiziran u ponedjeljak.

Tako je danas iz studentskog doma Cvjetno naselje u Hostel Arena danas je preselio 61 sugrađanin čiji su domovi stradali u potresu, a smješteni su u 30 soba, priopćeno je iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika.

● Tema dana: Što nakon donošenja Zakona o obnovi Zagreba i okolice

Novim stanovnicima hostela na raspolaganju je prostor za druženje, rekreaciju te restoran u kojem su osigurana tri besplatna obroka na dan.

U hostelu je osiguran smještaj za 241 osobu, a danas su u hostel useljavale uglavnom višečlane obitelji koje posjeduju vlastite automobile za koje je ispred hostela osiguran besplatan parking.

U ponedjeljak i utorak u 9, 12 i 15 sati, a u slučaju potrebe i kasnije popodne, autobusi ZET-a prevozit će sugrađane iz studentskog doma u Hostel Arena.

● Preseljenje na rub grada, za dio obitelji nije najbolje rješenje

Grad Zagreb jučer je iz Vlade, naime, dobio Nalog za mobilizaciju Hostela Arena za smještaj sugrađana stradalih u potresu, koji su do sada boravili u studentskom domu Cvjetno naselje.

Ministar državne imovine Darko Horvat posjetio je jučer Studentski dom Cvjetno naselje i potpisao odluku temeljem koje će se većina stanara preseliti u novi privremeni smještaj Hostel "Arena" Zagreb. 

Prema uputi gradonačelnika Milana Bandića predstavnici Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga, obišli su sugrađane stradale u potresu koji su danas uselili u Hostel Arena.

Temeljem jučerašnjeg naloga gradonačelnika Bandića, a na zahtjev sugrađana, kupljeni su frižideri koji su danas postavljeni u sobama. Na zahtjev gradonačelnika osiguran je i organiziran prijevoz za školarce, navodi se u priopćenju.

U hostelu se nalazi i ured Crvenog križa Grada Zagreba, a od ponedjeljka ujutro će djelovati i gradski ured u kojem će sugrađanima na raspolaganju biti predstavnici ureda za gospodarstvo, obrazovanje, socijalu, UHS, imovinu i GSKG.

Ispred hostela po potrebi će biti smješten pokretni ured Holdinga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!