U hrvatski zatvor predao se Filip Korać, neosuđivani pripadnik srpskog podzemlja

30.04.2022.

11:54

Autor: M.M./Hina/HRT

ilustracija zatvora

ilustracija zatvora

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Filip Korać kojega mediji opisuju kao jednog od šefova tzv. Zemunskog klana predao se u utorak u Zagrebu nakon što je doznao da se u Hrvatskoj protiv njega vodi postupak zbog krivotvorenja putovnice, potvrdio je u subotu njegov odvjetnik Gordan Preglej.

Korać je saznao da se protiv njega vodi postupak u Hrvatskoj i želio je riješiti tu situaciju, izjavio je Preglej Hini i dodao da je osumnjičeni kontaktirao s njim i zamolio ga da preuzme predmet u kojem je protiv njega pokrenuta istraga.

Odvjetnik koji je Koraća dopratio do istražnog zatvora u Remetincu kaže da mu je u tom slučaju jedino poznato da je pokrenuta istraga zbog krivotvorenja dokumenata.

Mediji su povezivali Koraća sa srpskim Zemunskim klanom i crnogorskim Škaljarskim klanom, no odvjetnik kaže da je on neosuđivana osoba protiv koje se u Srbiji ne vodi nijedan kazneni postupak.

Nije poznato kako je Korać doznao da se protiv njega u Hrvatskoj vodi kazneni postupak.

Koraća se povezivalo s likvidacijama pripadnika kriminalnog miljea u Srbiji, Crnoj Gori i drugim zemljama, a navodno je potkraj 2017. organizirao dolazak Splićana koji su se tukli na utakmici Partizana i Crvene zvezde u Beogradu.

Prema pisanju medija on je čovjek od najvećeg povjerenja vođe Zemunskog klana Luke Bojovića koji je uhićen u veljači 2012. u Španjolskoj gdje služi zatvorsku kaznu. Njihova organizacija bliska je Škaljarskom klanu koji je u "ratu" s suparničkim Kavačkim klanom zbog čega su i zaratili s Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem.

Korać je, kako navode srpski mediji, bio evidentiran zbog navodnih nanošenja teških tjelesnih ozljeda, krivotvorenja novca, krađe, ilegalnog pokušaja prelaska granice i trgovine drogom, ali nikad nije osuđivan za ta nedjela.

Jedino je bio uhićen zbog ubojstva Čede Đokića, ali je ubrzo pušten na slobodu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!