08:31 / 18.03.2018.

Autor: D.P./HRT

U Hrvatskoj Kostajnici vodostaj Une ponovno raste

default error photo
Nakon što je tri dana opadao, vodostaj Une u Hrvatskoj Kostajnici jučer poslijepodne počeo je rasti pa su ponovno na snazi izvanredne mjere obrane od poplave.
Nakon što je tri dana opadao, vodostaj Une u Hrvatskoj Kostajnici jučer poslijepodne počeo je rasti pa su ponovno na snazi izvanredne mjere obrane od poplave. S obzirom na to da nema nasipa, prijeti opasnost da voda uđe u kuće.

Opasnost prijeti i od klizišta. Nakon što je u Hrvatskoj Kostajnici uništeno ili teško oštećeno 13 kuća zbog klizanja terena, postoji strah od novih klizišta. Pukotine na kostajničkoj osnovnoj i srednjoj školi, kako su ustanovili statičari, nisu posljedica klizanja tla, pa su učenici pozvani da sutra dođu na nastavu.  

"Kad se počeo graditi nasip uz Unu, pojedinci su to sprječavali zbog vrba. Da se ne ruši vrbe, da to Zeleni brane i sad imamo takve poplave. Da se taj nasip napravio kao što je planirano skroz gore do izlaza, mi ne bismo imali više problema", rekao je jedan građanin.Proteklih dana radilo se na sanaciji terena te čišćenju ulica i kuća nakon odrona, klizanja terena i poplava. Također, građanima su mjerodavne službe uputile upozorenje da voda iz slavina još nije za piće.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!