13:54 / 24.04.2020.

Autor: M.M./Hina

U Hrvatskom zagorju pet novooboljelih osoba

Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U posljednjih 48 sati na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je pet osoba zaraženih koronavirusom.
U posljednjih 48 sati na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je pet osoba zaraženih koronavirusom, rekao je na konferenciji za novinare načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek-Jambrek.

- Koronavirus u Hrvatskoj - najnovije informacije  

Naime, Stožer te županije ovaj je put iznimno izvijestio o broju zaraženih u posljednjih 48 umjesto 24 sata jer jučerašnji rezultati nisu bili gotovi prije redovite konferencije za novinare.

- U proteklih 48 sati uzet je 121 bris, od kojih je bilo 115 negativnih i pet pozitivnih, a za jednu osobu još čekamo rezultate. Dvije nove osobe su iz općine Stubičke Toplice te po jedna s područja grada Krapine, općine Hum na Sutli i Đurmanca, rekao je Ferek-Jambrek, uz napomenu da su do sada ukupno uzeta 1262 uzorka, a na području županije pozitivna je 131 osoba.

Prema informacijama epidemiologa Ivana Lipovca iz Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, dvoje novozaraženih članovi su iste obitelji i dosad je otkriveno 11 njihovih kontakata.

O situaciji u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice govorio je zamjenik ravnatelja Krešimir Škof, koji je istaknuo da je trenutačno pozitivno devetero djelatnika bolnice te sedam pacijenata.

- Napravljena je kompletno dezinfekcija bolnice 17. travnja od strane HZJZ-a iz Zagreba. Objekt je siguran za rad. Jučer su stigli nalazi svih 14 pacijenata koji se trenutačno nalaze u bolnici, negativni su, kazao je Škof.

Župan Željko Kolar zadovoljan je trenutačnom epidemiološkom situacijom.
- Na 10 smo posto zaraženih u odnosu na broj testiranih, što je odličan rezultat za nas. Ako se ovako nastavi, u sljedećih četiri do pet dana ili do tjedan dana mi ćemo biti unutar prosjeka Hrvatske, zaključio je.

Uputio je apel Zagorcima da se i dalje odgovorno ponašaju i strogo pridržavaju svih uputa nacionalnog Stožera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!