U Hrvatsku stiglo 19 ranjenih osoba iz Ukrajine

26.04.2023.

14:42

Autor: HRT

U Hrvatsku stigle ranjene osobe iz Ukrajine

U Hrvatsku stigle ranjene osobe iz Ukrajine

Foto: Ministarstvo branitelja / branitelji.gov.hr

Danas je u Hrvatsku pristiglo 19 ranjenih osoba iz Ukrajine, u čijoj je pratnji devet osoba, članova njihovih obitelji. Ranjene osobe bit će tijekom dana zbrinute u zdravstvenim ustanovama radi daljnjeg liječenja i rehabilitacije.

- Vjerujemo u uspješnost liječenja i poboljšanje njihovog zdravstvenog stanja te im želimo što brži oporavak, poručili su iz Ministarstva branitelja.

Sve osobe ostvarit će status osoba pod privremenom zaštitom te sukladno zakonskim propisima i prava kao i druge raseljene osobe u Republici Hrvatskoj.

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 16. ožujka donijela Odluku o pružanju pomoći u liječenju i rehabilitaciji ranjenih osoba iz Ukrajine u Republici Hrvatskoj. To uključuje prijem, trijažu, liječenje i rehabilitaciju ranjenih osoba iz Ukrajine.

- S obzirom na naše iskustvo Domovinskog rata, Hrvatska je spremna podijeliti svoje znanje, stručnost i iskustvo s ciljem medicinskog zbrinjavanja ranjenih osoba iz Ukrajine. Provedbom ove aktivnosti Vlada RH nastavlja ustrajno i dosljedno iskazivati potporu ukrajinskom narodu, kako u političkom, diplomatskom, vojnom, tako i u humanitarnim smislu, priopćili su iz Ministarstva branitelja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!