Treba se čuvati vrućine, stiže prvi toplinski val

27.06.2022.

09:27

Autor: Vijesti/IMS/HRT

Velimir Turković

Velimir Turković

Foto: HTV / HRT

U Hrvatsku danas stiže prvi toplinski val koji će vrhunac imati sredinom tjedna. Temperature će biti više od 35 stupnjeva, a i noći će biti veoma tople. Državni hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje - cijela je Hrvatska, osim istočne Slavonije, "u žutom" - što znači da je vrijeme potencijalno opasno. Liječnici upozoravaju: izbjegavajte izlazak od 10 do 17 sati i pijte dovoljno tekućine. 

- Treba se čuvati vrućine, ne izlaziti iz kuće ako nije neophodno u doba najvećeg sunca. Ako se i treba izlaziti iz kuće treba obući prozračnu pamučnu odjeću, staviti pokrivala na glavu, rekla je Jelena Kovačević, dr. med., voditeljica Službe hitne medicine Vukovarsko-srijemske županije.

- Piti čim više tekućine, prvenstveno vodu, nezaslađene napitke, izbjegavati kofein, alkohol, naglašava Velimir Turković, Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije. 

- Djeca, trudnice, starije osobe, osobe s kroničnim bolestima moraju dodatnu pažnju posvetiti ovim savjetima, dodaje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!