10:03 / 28.05.2020.

Autor: Hina

U Istarskoj županiji nema ni novooboljelih ni osoba u samoizolaciji

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Unutar 24 sata ispitano je 30 uzoraka brisa i svi su negativni na COVID-19 te nema novooboljelih.
U Istarskoj županiji nema nijedne osobe koja je oboljela od koronavirusa - ni novooboljelih ni onih koji su pod mjerama samoizolacije, priopćeno je u četvrtak iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

Unutar 24 sata ispitano je 30 uzoraka brisa i svi su negativni na COVID-19 te nema novooboljelih.

Načelnik stožera Civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao je da je i dalje potreban oprez, posebice u kontekstu otvaranja granica i dolaska gostiju.

- Sustav je bio napregnut tijekom protekla dva mjeseca, ali je dobro organiziran te je pokazao svu svoju spremnost u izvanrednim okolnostima. Kompletan zdravstveni sustav u Istri je odradio izvanredan posao, ustvrdio je Kozlevac i dodao kako se trenutačno rade procjene i planovi za eventualnu naglu pojavu zaraze virusom COVID-19 tijekom turističke sezone kako bi sustav bio spreman.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović podsjetio je kako je u Istri do sada bilo sveukupno 90 oboljelih i kako je unatrag 15 dana uzeto gotovo 1500 uzoraka brisa, odnosno u prosjeku više od stotinjak dnevno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!