09:17 / 25.08.2020.

Autor: T.V./HRT

U Istri 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Istri je u protekla protekla 24 sata potvrđeno 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom.
U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je najviše uzoraka briseva od početka epidemije, ukupno 505 uzoraka briseva (233 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je potvrđeno 13 novozaraženih osoba.

Kod 7 slučajeva radi se o osobama iz mjera samoizolacije, ili su bliski kontakti već potvrđenih pozitivnih osoba (4 su povezane s objektom za proizvodnju i prodaju mesa, 3 su obiteljski i bliski kontakti).

Tri osobe su strani državljani (Republika Srbija), koji kod nas borave iz poslovnih razloga. Jedna osoba je strani državljanin (Kraljevina Nizozemska), testiran je prema protokolu Opće bolnice Pula, na prijemu radi drugih zdravstvenih potreba te je potvrđen kao pozitivan.

Nije bilo rizičnih kontakata kod zdravstvenih djelatnika. Kod dvije osobe je u tijeku epidemiološka obrada, a izliječene su također dvije osobe.

Trenutno je na Poluotoku 75 pozitivnih osoba, a u mjerama samoizolacije nalaze se 234 osobe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!