09:49 / 18.12.2020.

Autor: HRT/Hina

U Istri četiri kršenja samoizolacije, prijavljen vlasnik kafića

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Četiri slučaja kršenja samoizolacije utvrđena su u posljednja 24 sata na području Istarske županije.
Četiri slučaja kršenja samoizolacije utvrđena su u posljednja 24 sata na području Istarske županije, i to dva u Rovinju te po jedan u Puli i Umagu, izvijestila je u petak istarska policija. 

Tako je u četvrtak na šalter za upravne poslove u sjedište Policijske uprave u Puli pristupila 47-godišnja žena kako bi promijenila adresu prebivališta, iako je taj dan ušla u Hrvatsku te joj je granična policija odredila mjeru samoizolacije, s obzirom na to da nije imala negativan PCR test.

I u umašku policijsku postaju jučer je pristupila osoba kojoj je izrečena mjera samoizolacije. Na šalter za upravne poslove pristupila je 23-godišnjakinja kojoj je također prilikom ulaska u Hrvatsku 15. prosinca određena mjera samoizolacije, no to je nije spriječilo da dođe u policijsku postaju kako bi riješila svoj upravni zahtjev.

Rovinjska je policija prijavila dva prekršitelja mjere: provjeravajući boravi li 57-godišnjak u samoizolaciji, gdje bi trebao biti do 26. prosinca, policijski službenici utvrdili su da muškarac nije kod kuće, već su ga zatekli prilikom kontrole prometa u mjestu Bubani, kada se vraćao iz trgovine.

Drugog muškarca zatekli su prilikom kontrole prometa u Dubrovačkoj ulici kako hoda ispred teretnog vozila čakovečke registarske oznake i poziva građane da kupe krumpir i jabuke. Utvrđeno je da 18-godišnjak ima određenu mjeru samoizolacije do 21. prosinca, a osim što je kršio mjeru utvrđeno je i da je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Svim osobama koje su kršile izrečenu mjeru samoizolacije policija je izdala prekršajni naloge radi činjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Osim toga porečka policija dovršila je kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 36-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zaraznih bolesti. Nakon što je policija 21. studenoga primila dojavu 41-godišnjaka da je oko 3 sata napadnut u ugostiteljskom objektu u Funtani, policijski službenici proveli su izvide i utvrdili da je ugostiteljski objekt radio suprotno tada važećoj odluci o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga.  Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo, protiv 36-godišnjeg vlasnika ugostiteljskog objekta podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovitom postupku. Protiv 48-godišnjaka koji je napao 41-godišnjaka u ugostiteljskom objektu policija podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!