10:35 / 20.04.2021.

Autor: HRT/Hina

U Istri jedan razred u samoizolaciji

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Alexandra Koch / Pixabay

Načelnik istarskog Stožera Civilne zaštite Dino Kozlevac ponovio je apel roditeljima da ne šalju djecu sa simptomima u školu nakon što je prvog dana u školi jedan razred pulske osnovne škole morao u samoizolaciju.

U Puli je, kako se neslužbeno doznaje, cijeli razred osnovne škole već nakon prvog dana povratka u školu morao u izolaciju jer je jedan učenik bio pozitivan na koronavirus.

Načelnik Kozlevac ponovno je apelirao na roditelje da djecu sa simptomima ne šalju u školu nego da se jave svojim liječnicima."Isti apel odnosi se i na roditelje i na učitelje jer znalo se događati da mnogi imaju simptome i odlaze raditi, ili u javni prostor. Budimo odgovorni i čuvajmo sebe i ostale, poručio je.

- Situacija nije alarmantna, ali je ozbiljna te brine podatak što se postupno povećava broj pacijenata koji moraju na bolničko liječenje, kazao je Dino Kozlevac.

Novih 15 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Istri u posljednja 24 sata, od 506 uzoraka briseva, dok su u pulskoj bolnici umrle četiri četiri covid-19 pozitivne osobe. Riječ je o osobama koje su 1933., 1934., 1942. i 1946. godište s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je istarski Stožer civilne zaštite.

- Kod 12 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se kod jedne osobe epidemiološki radi o uvezenom slučaju s područja Rijeke, izvijestio je Stožer.

U međuvremenu od jučer oporavilo se 14 osoba, trenutno je u Istri 130 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok su u mjerama samoizolacije 1672 osobe.

U pulskoj Općoj bolnici, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 90 osoba, od toga se devet osoba nalazi u respiracijskom centru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!