10:30 / 20.03.2020.

Autor: M.M./Hina

U Istri novih sedam kršenja mjera samoizolacije

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Istri je od sinoć pet novooboljelih od koronavirusa, a pulskoj bolnici hopitalizirano je ukupno 16 osoba.
Unatoč stalnim i brojnim upozorenjima i apelu osobama kojima su sanitarni inspektori, odnosno epidemiolozi odredili mjeru samozolacije, istarska je policija utvrdila novih sedam kršenja mjera samoizolacije, potvrdila je ujutro istarska policija.

- U Hrvatskoj 113 zaraženih, kod jednog pogoršano stanje
- Primorac: Treba testirati više ljudi 
- Zaraženi Istranin za HRT: Imao sam temperaturu i peckalo me grlo

Naime, tijekom srijede policija je zaprimila novih sedamnaest dojava građana, policijski službenici provjerili su svaku dojavu i utvrdili da se sedam osoba nije pridržavalo uputa samoizolacije, te da su - unatoč strogim i jasni uputama epidemiologa - izašli iz svog doma i ostvarivali kontakte s drugim osobama.

- O svim utvrđenim kršenjima policija je dostavila obavijesti Državnom inspektoratu radi poduzimanja daljnjih mjera i izricanja odgovarajućih sankcija. Policija apelira na građane kojima je izrečena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju mjere i uputa sanitarnih inspektora,  istaknula je glasnogovornica policije Nataša Vitasović.

Ponovila je kako osobi koja je u samoizolaciji nije dozvoljeno izlaziti iz kuće, a u slučaju potrebe za odlaskom kod liječnika, prethodno se treba telefonom javiti obiteljskom liječniku koji će osobi u samoizolaciji dati daljnje upute ili joj poslati pomoć.

Istarska policija zahvaljuje savjesnim građanima na dojavama, kojih je od 13. ožujka u Istri bilo čak 110, te su ukupno utvrđena 23 kršenja mjera samoizolacije.

U Istri je od sinoć pet novooboljelih od koronavirusa, a pulskoj bolnici hopitalizirano je ukupno 16 osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!