10:11 / 30.04.2020.

Autor: M.M./Hina

U Istri pripreme za otvaranje škola i vrtića

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nastavlja se pozitivan trend u Istri u borbi protiv koronavirusa, već trinaesti dan za redom nema oboljelih.
Nastavlja se pozitivan trend u Istri u borbi protiv koronavirusa, već trinaesti dan za redom nema oboljelih, a iz Stožera Civilne zaštite Istarske županije izvijestili su kako se vrtići i škole pripremaju za skorašnje otvaranje.

-
S dječjim vrtićima otvaraju se i brojna pitanja    
- Koronavirus - najnovije vijesti   

Ta mjera bi se trebala provesti od 11. svibnja, a još uvijek je na snazi zabrana okupljanja više od pet osoba, s time da bi i to uskoro trebalo biti prošireno na deset osoba.

- Postojeće smanjenje mjera procjenjivat ćemo u subotu, a potom će se odlučiti kreće li se od ponedjeljka, 4. svibnja, s novim smanjenjem vezanim za početak rada uslužnih djelatnosti poput frizera i kozmetičara. Za sada je situacija dobra i stabilna, poručio je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović.

- Unutar 24 sata ispitano je ukupno 74 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus. Nema novooboljelih u Istri i trenutno je na ispitivanju 12 uzoraka brisa zbog sumnje na COVID-1,istaknuo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Rekao je i kako Stožer pomno prati što se događa otkad su smanjene mjere, a povećana mobilnost ljudi.

- Ljudi su uglavnom disciplinirani. Nismo zamijetili nijednu anomaliju premda je jasno da je sada najveća prijetnja ostala mogućnost proboja virusa u domove za starije i nemoćne osobe, što se, nažalost, u nekim drugim dijelovima zemlje već dogodilo. U Istri se čini sve da se to ne dogodi, istaknuo je Kozlevac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!