U jezeru kod Novske utopio se 60-godišnjak

17.08.2023.

14:37

Autor: Hina/HRT/V.G.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Petar Glebov / PIXSELL

Na kupanju u novljanskom jezeru u srijedu poslije 17 sati utopio se 60-godišnji muškarac, izvijestila je u četvrtak sisačko-moslavačka policija.

Dojavu o utapanja policija je zaprimila oko 17,30 sati, nakon čega je organizirano traganje u koje su se uključili i djelatnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Upravo su oni iz vode izvadili beživotno tijelo 60-godišnjaka.

Na mjestu nesreće obavljen je očevid, a obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti utapanje, priopćila je sisačko-moslavačka policija.

Kako bi se izbjegli tragični i nepoželjni događaji policija je građanima uputila nekoliko preporuka za sigurno kupanje. Tako upozoravaju da nije preporučljivo kupanje najmanje jedan sat nakon obroka ili nakon konzumacije alkohola.

Opasno je ulaziti vruć u vodu već treba ulaziti postupno kako tijelo ne bi doživjelo šok. Opasno je skakati u vodu nepoznate dubine kao i kupanje na osamljenim i nesigurnim mjestima.

Isti tako, policija upozorava da je djecu važno stalno imati na oku, a neplivači ili osobe koje slabije plivaju, moraju koristiti pomagala za plivanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!