17:13 / 28.07.2018.

Autor: B.S.LJ./HRT

U Josipovcu strahuju od padalina

-

-

Foto: - / -

Zbog problema s odvodnjom oborinskih voda dijelu mještana osječkoga prigradskog naselja Josipovac za jačih su kiša poplavljeni podrumi.
Zbog problema s odvodnjom oborinskih voda dijelu mještana osječkoga prigradskog naselja Josipovac za jačih su kiša poplavljeni podrumi. Upozoravaju da već godinama strahuju od obilnijih padalina koje često preopterete kanalski sustav pa se voda izlijeva na okolne ceste i u dvorišta.

Reagirao je osječki HDZ ustvrdivši kako gradske službe u takvim okolnostima postupaju sa zakašnjenjem te da su veće štete izbjegnute zahvaljujući žurnoj intervenciji Javne profesionalne vatrogasne postrojbe.

"Gradske službe bi trebale biti na terenu u onom trenutku kada se to dogodi, a ne naknadno izlaziti. Imamo vozila koja su plaćena milijune kuna za kanalizacijske mreže. Ta vozila trebaju izaći onog trenutka kada se nešto dogodi kako bi mogli egzaktno uočiti problem odvodnje oborinskih voda, te na temelju bilješki i svega ostaloga reagirati", kaže Ivan Radić, predsjednik GO HDZ-a Osijek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!