U kampanji "Nisi sama - ideš s nama" prikupljeno 120.000 kuna

24.04.2018.

18:26

Autor: M.M./Hina

default error photo
Prva usluga prijevoza na kemoterapiju pružena je 14. ožujka, a dosad ju je koristilo 26 žena. Ukupno je realizirano 108 vožnji.
U kampanji Nisi sama - ideš s nama, kojoj je cilj bio prikupiti novac za besplatni prijevoz žena oboljelih od raka na kemoterapiju u zagrebačke bolnice, prikupljeno je nešto više 120.000 kuna, što je dovoljno za 1.200 vožnji, izvijestili su organizatori kampanje udruge Nismo same i Solidarna.

Sve žene koje trebaju takvu uslugu mogu se obratiti na e-mail info@nismosame.com.

Besplatni prijevoz na kemoterapiju te potom prijevoz do kuće organiziran je u suradnji s udrugom Radio Taxi Zagreb, a ženama pritom pomaže i 16 volonterki iz Volonterskog centra Zagreb.

Prva usluga prijevoza na kemoterapiju pružena je 14. ožujka, a dosad ju je koristilo 26 žena. Ukupno je realizirano 108 vožnji, prosječno šest dnevno, rekla je predsjednica udruge Nismo same Ivana Kalogjera.

Uslugu su uglavnom koristile žene s područja Zagreba i šireg područja grada, ali i nekoliko žena iz Dubrovnika, Osijeka i Korčule, dok je u idućem razdoblju cilj uslugu proširiti i na djecu i muškarce.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!