12:04 / 25.04.2020.

Autor: HINA/HRT

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih, nalazi jučer testirane 41 osobe su negativni te i dalje ostaje ukupno 30 zaraženih koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.
U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih, nalazi jučer testirane 41 osobe su negativni te i dalje ostaje ukupno 30 zaraženih koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.

Toliki broj testiranja ne znači da je puno suspektnih osoba već, objasnio je glasnogovornik

Stožera Bernardo Pahor, iste osobe nekada prolaze nekoliko faza testiranja, ovisno o epidemiološkim indikacijama. To su osobe koje se liječe od bolesti COVID-19, posebno kada se rade provjere zaraženosti pri kraju liječenja.

Testiraju se i osobe koje su po nekim simptomima sumnjive te osobe koje su bile u kontaktu s oboljelima pa im je određena samoizolacija.

U Karlovačkoj županiji sada su u samoizolaciji 352 osobe, tijekom protekla 24 sata policija je provela 147 provjera i nije zabilježeno nijedno novo kršenje.

Policija je jučer evidentirala sedam kršenja mjera zbog propusnice, pa je dosad zabilježeno 216 kršenja te mjere.
U Karlovačku županiju jučer je iz Kine pristigla treća isporuka zaštitne opreme koju je nabavila Vlada RH, a u najavi su i nove pošiljke.

Oprema je namijenjena zdravstvenim ustanovama i operativnim snagama. Zdravstvene ustanove dio su opreme preuzele jučer, a nastavit će tijekom dana. Podjela operativnim snagama počet će kada bude potrebno.

Među 30 oboljelih šest je osoba hospitalizirano, 14 ih je na kućnom liječenju, deset je osoba izliječeno, a jedna je osoba preminula.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!