14:17 / 22.04.2020.

Autor: HINA/HRT

U Karlovačkoj županiji registrirana dva novooboljela

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Karlovačkoj županiji evidentirana je jedna novozaražena osoba - povratnik iz Austrije koji je bio u samoizolaciji, a u službenu je evidenciju ušla i osoba već ranije registrirana u drugoj županiji, čime se broj oboljelih popeo na 30, izvijestio je Stožer civilne zaštite.
U Karlovačkoj županiji evidentirana je jedna novozaražena osoba - povratnik iz Austrije koji je bio u samoizolaciji, a u službenu je evidenciju ušla i osoba već ranije registrirana u drugoj županiji, čime se broj oboljelih popeo na 30, izvijestio je  Stožer civilne zaštite.

• Koronavirus - epidemija iz minute u minutu


Jučer je, kako pojašnjavaju u priopćenju, na hospitalizaciju u Opću bolnicu Karlovac dovezena covid pozitivna osoba koja se do sada liječila u Stubičkim toplicama gdje je i utvrđena zaraza. S obzirom da ima prebivalište na području Karlovačke županije prebačena je na liječenje u Karlovac.

Među oboljelima su četiri osobe hospitalizirane u OB Karlovac, dvije u bolnici Fran Mihaljević u Zagrebu, 10 osoba je izliječeno, a jedna je preminula.

Stožeri gradova i općina su na području Karlovačke županije jučer izdali 380 propusnica za putovanje izvan granica županije što je znatno smanjenje s obzirom na ranije zahtjeve.

Stožer još neće tražiti otvaranje Karlovačke županije

Na sjednici županijskog Stožera civilne zaštite u srijedu je odlučeno da se za sada još neće od Nacionalnog stožera tražiti otvaranje ili slobodan prolaz prema drugim susjednim županijama.

Glasnogovornik Stožera Bernardo Pahor rekao je Hini da je to stoga što u županijama oko Karlovačke ima više oboljelih osoba i da je "bolje da za sada kretanje ostane uz propusnice, odnosno baš prema stvarnoj potrebi građana".

Jučer su evidentirana tri nova kršenja mjera napuštanja prebivališta bez propusnice, a ukupan broj kršenja ove mjere sada je 209.

Tijekom protekla 24 sata službenici Policijske uprave karlovačke proveli su 142 provjere osoba u samoizolaciji te nije evidentirano niti jedno kršenje mjere samoizolacije.

Na snazi su i dalje mjere samoizolacije za 343 osobe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!