14:32 / 22.08.2020.

Autor: I.D./HINA

U Karlovačkoj županiji troje novozaraženih

Foto: Benjamin C/Pixabay

Foto: Benjamin C/Pixabay

Foto: - / -

Jedna ženska osoba kontakt je već prije oboljele osobe, jedan mlađi muškarac vratio se s odmora na Jadranu, a za muškarca srednjih godina epidemiolozi nastoje utvrditi izvor zaraze.
Od 59 testiranih osoba na COVID-19 u protekla 24 sata na području Karlovačke županije za njih troje stigli su pozitivni nalazi, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Sve tri novozaražene osobe su iz Karlovca - jedna ženska osoba kontakt je već prije oboljele osobe, jedan mlađi muškarac vratio se s odmora na Jadranu, a za muškarca srednjih godina epidemiolozi nastoje utvrditi izvor zaraze.

Do sada je u Karlovačkoj županiji evidentirano 156 koronavirusom zaraženih osoba, a pod mjerom samoizolacije je 201 osoba.

Inspekcijskim nadzorom u petak su bile obuhvaćene Gradska knjižnica, pet trgovina, dva ugostiteljska objekta i jedan frizerski salon, ali inspekcija nije pronašla nikakve nepravilnosti u radu i nije imala potrebe izdati pismeno ni izreći usmeno upozorenje.

U nadzorima po prijavi, a riječ je o jednoj trgovini, jednoj pekari i jednom ugostiteljskom objektu, izdano je usmeno upozorenje za ugostiteljski objekt.

U Dugoj Resi inspektori su obišli tri noćna kluba i za jedan od njih izrečeno je usmeno upozorenje. Na dvama okupljanjima s više od 100 sudionika nisu utvrđene nepravilnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!