U karlovačkom predgrađu poginuo pješak

16.08.2019.

09:09

Autor: Hina/HRT

default error photo
U karlovačkom predgrađu Donje Mekušje rano ujutro u prometu je smrtno stradao pješak, izvijestila je u petak policija.
Policijskim očevidom utvrđeno je da je 28-godišnji vozač bio pod utjecajem alkohola kada je u petak ujutro u 3.20 u karlovačkome predgrađu Donjem Mekušju naletio na 42-godišnjega muškarca koji je poginuo na mjestu nesreće.

Zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu Dubravko Skolan rekao je Hini da kriminalističko istraživanje provodi policija, da je vođenje postupka preuzelo Županijsko državno odvjetništvo jer je Općinsko državno odvjetništvo na očevidu utvrdilo "da je vozač bio alkoholiziran", da je u karlovačkoj bolnici i zbog nesreće je u teškom psihičkom stanju.

Na pitanje novinara je li točna tvrdnja očevidaca da je poginuli muškarac ležao na cesti, Skolan je odgovorio kako "uz pijetet prema pokojnom, ali i iz poštovanja prema osobi za koju postoji sumnja na odgovornost, mogu reći da to što pješak eventualno leži na cesti ne znači da ga smiješ pregaziti".

- U daljnjem postupku utvrđivat će se je li pješak mogao biti viđen, kojom je brzinom vozio automobil, ali u naseljenom mjestu treba uvijek paziti - dodao je.

Istaknuo je kako će o relevantnim pokazateljima ovisiti hoće li se pokrenuti kazneni postupak protiv vozača ili će se obustaviti postupak ako se, dodao je, utvrdi da vozač nije odgovoran za smrt pješaka.

Objasnio je da će se vještačenjem na vozilu pokazati je li vozač automobilom žrtvu pregazio ili je pješak udaren dok je hodao, na kojoj udaljenosti od ruba kolnika i kojom brzinom je hodao, a pri tome će biti važno utvrditi je li pješak mogao biti uočen, odnosno kakva je bila osvijetljenost i vidljivost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!