10:39 / 22.03.2020.

Autor: HRT

U Karlovcu broj zaraženih porastao s osam na 11

Thor Deichmann/Pixabay

Thor Deichmann/Pixabay

Foto: - / -

Za sada nemamo informaciju da netko razvija težu kliničku sliku, rekla je epidemiologinja Biserka Hranilović.
U Karlovačkoj je županiji od koronavirusa  oboljelo ukupno 11 osoba, tri novooboljele osobe su kontakti već prije oboljelih i u tijeku je epidemiološka obrada njihovih kontakata, izvijestio je Županijski Stožera Civilne zaštite.

- Novih 29 slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno 235 oboljelih

-
Za sada nemamo informaciju da netko razvija težu kliničku sliku, rekla je Hini epidemiologinja Biserka Hranilović.

Dodala je da je u karlovačkoj Općoj bolnici šestoro hospitaliziranih, dva su pacijenta u Zagrebu, a novih troje oboljelih je u jutarnjim satima na obradi kod infektologa te će najvjerojatnije i oni biti hospitalizirani u Karlovcu.

Inače, na službenoj stranicu Koronavirus.hr piše da je u Karlovačkoj županiji 12 oboljelih, no županijski  Stožer potvrđuje njih 11.

Zbog rasta broja oboljelih mole sve građane Karlovačke županije koji imaju povišenu temperaturu ili teškoće s disanjem da zovu svog liječnika, a ne Zavod za javno zdravstvo i Zavod za hitnu medicinu.

Ako njihov liječnik ne radi Karlovčani se mogu javiti od 0 do 24 sata na broj 091 6149052, a pacijenti domova zdravlja Ogulin, Slunj, Duga Resa, Ozalj i Vojnić svakog dana od osam do 20 sati na uobičajene brojeve.

Potres se osjetio i u Karlovcu, nema veće štete

U priopćenju Stožera nema informacije o mogućim posljedicama jutrošnjeg potresa u Karlovačkoj županiji, a gradonačelnik Karlovca Damir Mandić priopćio je da uslijed potresa koji se jutros snažno osjetio i u Karlovcu nema veće štete.
Građane Karlovca zamolio je da u slučaju potrebe za napuštanjem domova zbog mogućih naknadnih potresa poštuju mjere koje su na snazi zbog sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!