12:26 / 04.03.2018.

Autor: D.P./I.M./HRT

U Karlovcu i Ogulinu pripremaju se za moguće poplave

-

-

Foto: - / -

Nakon snježnog nevremena, ekstremne hladnoće i ledene kiše prognostičari najavljuju sve toplije vrijeme. Zbog toga se za moguće poplave već pripremaju u Karlovcu i Ogulinu.
Nakon snježnog nevremena, ekstremne hladnoće i ledene kiše prognostičari najavljuju sve toplije vrijeme. Zbog toga se za moguće poplave već pripremaju u Karlovcu i Ogulinu.

Hrvatske vode počele su graditi nasip od takozvanih box-barijera, odnosno privremeni zid između obala Korane i Mrežnice u Karlovcu, dugačak pet kilometara. Radovi na postavljanju box barijera, kao privremenog sustava obrane od poplava izvode se na području karlovačkih naselja Logorište, Mostanje i Mala Švarča.

Dosad je postavljeno oko 300 metara privremenog nasipa. Time bi se zaštitilo oko 500 kuća. Barijere bi se trebale postaviti na ukupno 5 kilometara, a krajnji rok za završetak radova je 30 dana. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!