U Karlovcu voda iz vodovoda mutna i u nekim dijelovima nije za piće

22.02.2023.

Zadnja izmjena 21:09

Autor: HRT/D.M./Hina

U Karlovcu voda nije za piće

U Karlovcu voda nije za piće

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Voda iz karlovačkog Vodovoda je nakon nekoliko sati zamućenja ispravna za piće za četvrti Novi centar, Banija i Dubovac, a ispiranje taloga iz vodovodnih cijevi nastavlja se u ostalim dijelovima grada, priopćeno je u srijedu navečer iz tvrtke Vodovod i Kanalizacija (ViK).

- Ispravnost vode za piće nakon ispiranja u navedenim četvrtima provjerena je na hidrantima te građani tih četvrti nemaju razloga za brigu. Svi Karlovčani vodu mogu koristiti za piće, ako se izbistrila, jer se nije radilo o nekom zagađenju nego se, kako je Hini rekla glasnogovornica ViK-a Maja Božić, pri otklanjanju kvara na vodocrpilištu u cijevima magistralnog cjevovoda digao talog i krenuo u više smjerova, a problem se rješava sustavnim ispiranjem vodovodne mreže.

Uz ispriku građanima, Božić je također rekla kako je moguće da će se zamućenja događati i sutra, u četvrtak, zbog nastavka sanacije kvara na vodocrpilištu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!