18:06 / 02.09.2020.

Autor: V.K./Hina

U Karlovcu zaražena medicinska sestra, njezinih 19-ero kontakata u samoizolaciji

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na karlovačkom području Covidom-19 zaražena je medicinska sestra Opće bolnice u Karlovcu zbog čega je u samoizolaciju zasad otišlo 19-ero njezinih kontakata s posla.
Na karlovačkom području Covidom-19 zaražena je medicinska sestra Opće bolnice u Karlovcu zbog čega je u samoizolaciju zasad otišlo 19-ero njezinih kontakata s posla, uključujući i troje liječnika, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.

Uz tri liječnika karlovačke Opće bolnice u samoizolaciji se nalazi 11 medicinskih sestara i petoro nezdravstvenih djelatnika, priopćio je županijski Stožer, napominjući da epidemiološka obrada u tom slučaju još traje.

Od jučer u podne do danas u podne testirano je 96 osoba, zasad se jedan nalaz pokazao pozitivan dok se rezultati čekaju za još 65 uzoraka. 

Ukupno su do sada u Karlovačkoj županiji oboljele 174 osobe. U samoizolaciji se nalazi 98 osoba i nisu zabilježena kršenja mjere samoizolacije.

U nadzoru poštivanja epidemioloških mjera koji je u utorak proveden nad četiri ugostiteljska objekta, pet trgovačkih radnji, te po jednom novčarskom institucijom i pekarom utvrđene su manje nepravilnosti samo u radu pekarnice kojoj je izrečeno usmeno upozorenje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!