16:18 / 03.09.2020.

Autor: Hina

U Karlovcu zaražene tri medicinske sestre, 23 zaposlenika bolnice u samoizolaciji

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Današnji pozitivni nalazi za dvije medicinske sestre ujedno su i jedini pozitivni nalazi od jučer testiranih 148 osoba u Karlovačkoj županiji.
Potvrđen je Covid-19 u još dvije medicinske sestre karlovačke Opće bolnice, nakon što je jučer otkrivena jedna zaražena sestra, te su u samoizolaciji četiri liječnika, 15 medicinskih sestara i četiri nezdravstvena djelatnika, priopćio je Županijski stožer Civilne zaštite.

- Epidemija koronavirusa - iz minute u minutu

Obnašateljica dužnosti ravnatelja karlovačke bolnice Zdenka Mažuran je rekla da sve tri zaražene sestre rade na Odjelu onkologije i hematologije, ali i na susjednom Odjelu nefrologije, tako da su zbog pojave zaraze oba odjela ispražnjena, a pacijenti su prebačeni na Infektivni odjel u drugoj bolničkoj zgradi.

- Nove pacijente ćemo na odjele gdje se pojavila zaraza primati od ponedjeljka, do kada će se odjeli dezinficirati po svim epidemiološkim pravilima. Premještene pacijente koji trebaju biti otpušteni otpustit ćemo ako kod kuće imaju uvjete za samoizolaciju, a ako ne, ostat će dva tjedna na Infektivnom odjelu, rekla je Mažuran i dodala kako, unatoč organizacijskim promjenama, sve službe funkcioniraju.

Današnji pozitivni nalazi za dvije medicinske sestre ujedno su i jedini pozitivni nalazi od jučer testiranih 148 osoba u Karlovačkoj županiji. U Općoj bolnici u Karlovcu hospitalizirana je jedna zaražena osoba, u županiji su pod mjerama samoizolacije 82 osobe, a od početka pandemije zaraza je potvrđena u njih 176.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!