U KB "Sveti Duh" otvorena javna garaža s 477 parkirališnih mjesta

11.01.2021.

14:49

Autor: HRT/Hina

default error photo
Korištenje nove garaže do 1. veljače građanima se neće naplaćivati, a vezano za pandemiju vidjet će se hoće li se to produljiti.
U sklopu Kliničke bolnice "Sveti Duh" je Zagrebparking za građane otvorio novu javnu garažu s ukupno 477 parkirališnih mjesta na četiri etaže.

-
Garaža u sve četiri etaže ima prirodnu ventilaciju i može se slobodno podičiti titulom 'zelene garaže' - istaknuo je ravnatelj bolnice Mladen Bušić.

Napomenuo je da ove godine bolnica slavi 217 godina kontinuiranog rada, "a upravo u godini pandemije svjedočimo kako je upravo zdravstvo nacionalno blago".

Javna garaža, deseta u Zagrebu, raspolaže s modernim sustavom za automatsku naplatu i centralno upravljanje, koji omogućuje plaćanje parkirališne karte putem SMS-a, ali i putem mobilne aplikacije ZgPark. Sustav ima i ugrađene kamere za prepoznavanje registarskih oznaka, čime se korisnicima omogućuje izlazak iz garaže bez prinošenja kartice terminalu. Time je znatno smanjeno vrijeme izlaska vozila iz garaže, a samim tim i smanjena emisija CO2.

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban naglasila je kako je riječ o jednom od kapitalnih projekata Zagrebačkog holdinga i Grada Zagreba.

- Izgradnja ove garaže dio je većeg projekta gradnje dnevne bolnice i garaže, čija investicija prelazi 200 milijuna kuna. Ovo je svakako izazovan projekt jer je riječ o najstarijoj bolničkoj ustanovi u Hrvatskoj čijim se usluge koriste ne samo Zagrepčani već i građani s drugih područja Hrvatske - istaknula je Stojić Deban.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da korištenje nove garaže do 1. veljače građanima neće naplaćivati, a vezano za pandemiju vidjet će se hoće li se to produljiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!