U KB-u "Sveti Duh" zaraženo 15 zaposlenika, a 72 u samoizolaciji

15.10.2020.

17:58

Autor: Ruža Ištuk/Dnevnik/IMS/T.V./HRT

default error photo
Pretpostavlja se da je virus u bolnicu unio asimptomatski pacijent, koji je sa "Svetoga Duha" premješten na odjel za COVID u Dubravi.
Koronavirus je ušao na tri odjela zagrebačke bolnice "Sveti Duh". Zaraženo je 15 zaposlenika, a 72 ih je u samoizolaciji.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ U KB-u Sveti Duh 11 zaraženih, u samoizolaciji 48 osoba 

- Brojke nam ne idu u prilog, tijekom poslijepodnevnih sati su porasle i imamo 15 zaraženih djelatnika i njih 72 u samoizolaciji, rekla je u Dnevniku Višnja Nesek Adam, predstojnica Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KB-a "Sveti Duh".

Pretpostavlja se da je virus u bolnicu unio asimptomatski pacijent, koji je sa "Svetoga Duha" premješten na odjel za COVID u Dubravi.

Nesek Adam je rekla da liječnici rade otežano, ali nema zastoja ni odgoda operacija. U ovom trenutku, dodala je, nemaju namjeru zatvarati bolnicu, imaju 1400 djelatnika i manje od 10% ih trenutno nije u mogućnosti raditi. Naglasila je i kako im sustav za sada nije ugrožen, iako su brojke velike i to osjećaju.

Najveći dio zaraženih djelatnika je s radiologije, nešto sa neurologije i otorinolaringologije. Pacijentima poručuje da su otvoreni i sigurni, ali apeliraju da se pridržavaju propisanih mjera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!