17:00 / 13.05.2020.

Autor: Klaudia Modrić Plantarić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

U KBC-u Rijeka nedostaje negativnih krvnih grupa

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Već nekoliko dana provodi se uobičajeni dnevni raspored. Povećao se broj operacija, a time su porasle i potrebe za krvi.
Nakon gotovo dvomjesečne stanke normalizirao se rad i u KBC-u Rijeka. Vraćaju se dnevnim rasporedima operacija pa je sada i potražnja za krvlju veća. Ponajprije za krvnim grupama A- i B-. Zalihe su male pa je Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka u suradnji s Aktivom darivatelja Zamet organizirao akciju darivanja krvi.

U KBC-u Rijeka nedostaje negativnih krvnih grupa. Budući da se već nekoliko dana provodi uobičajeni dnevni raspored, povećao se broj operacija, a time su porasle i potrebe za krvi.

Kampus na Trsatu i zgrada Sveučilišnog odjela novo je mjesto na kojem se proteklih dana organiziraju akcije darivanja krvi u Rijeci. Prozračnije je i bez mnogo kontakata. Poziv je bio dovoljan za Sanelu Marinović Koražiju i Emira Silahića. Sanela već 20 godina daruje krv, a Emir 29. put.

Za sve one koji ne stignu danas dati krv, Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka upućuje poziv - svaki dan od 8 do 17 sati možete doći u Sveučilišni kampus na Trsatu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!