14:21 / 03.12.2018.

Autor: M.M./Hina

U KBC-u Split inspekcija istražuje slučaj kardiokiruga osumnjičenog za korupciju

Foto: Arhiva (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Foto: Arhiva (Miranda Cikotic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U ravnateljstvu KBC-a doznaje se kako je osumnjičeni kardiokirurg danas bio na svom radnom mjestu u toj zdravstvenoj ustanovi.
Inspekcija Ministarstva zdravstva danas je u splitskom KBC-u pregledavala dokumentaciju vezano za slučaj kardiokirurga protiv kojega je Uskok prošlog tjedna pokrenuo istragu zbog sumnje da je za žurne pretrage i operativni zahvat životno ugroženoga pacijenta od njegove supruge primio tri tisuće eura mita, no unatoč operaciji pacijent je umro.

Anton Marović
, pomoćnik ravnatelja KBC-a za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor u KBC-u, izjavio je kako je inspekciju čini pet članova, kojima je na uvid data dokumentacija koju su tražili. Najavio je kako će inspekcija u splitskom KBC-u boraviti i u utorak.

U ravnateljstvu KBC-a doznaje se kako je osumnjičeni kardiokirurg danas bio na svom radnom mjestu u toj zdravstvenoj ustanovi. Naime, nakon što je Uskok pokrenuo istragu protiv njega, on je dao iskaz u splitskoj policiji te je pušten da se brani slobode.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!