11:42 / 07.07.2019.

Autor: M.Š./HRT

U Klaićevu doveden pothranjen dvogodišnjak s brojnim ozljedama

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U zagrebačku dječju bolnicu u Klaićevoj jutros je doveden preplašen i pothranjen dvogodišnji dječak s brojnim ozljedama.
U zagrebačku dječju bolnicu u Klaićevoj jučer  je doveden preplašen i pothranjen dvogodišnji dječak s brojnim ozljedama.

Dijagnosticirana su mu nagnječenja i hematomi po cijelom tijelu, prijelom desne nadlaktice, stari prijelomi obje podlaktice te brojni ožiljci koji su vjerojatno nastali gašenjem opušaka.

Dječaka je u bolnicu dovela susjeda koja je rekla da ga inače čuva 19-godišnja djevojka dok njegova majka radi.

S obzirom na okolnosti, sumnja se da je dječak bio zlostavljan, a zbog svoga stanja zadržan je bolnici.

Dječak ostaje u bolnici do daljnjega. Bolnica je o ovom slučaju obavijestila policiju.

- Dijete će do daljnjega biti kod nas na Odjelu traumatologije. Naravno, policijska uprava će napraviti istragu, a tu je i Centar za socijalnu skrb da se rasvijetle okolnosti ozljeđivanja ovog malog djeteta. Postoje vrlo suspektni medicinski kriteriji kada mi posumnjamo na temelju vrste i dinamike nastanka ozljeda, da se ne radi "o normalnim ozljedama" nego da se radi o fizičkom zlostavljanju. S obzirom na višestruke ozljede različite starosti to je nama alarm da posumnjamo na fizičko zlostavljanje djeteta i naravno zbrinuli smo ozljede, ali isto tako obavijestili nadležne organe, rekao je za HRT ravnatelj Klinike prof.dr. Goran Roić.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!