18:20 / 28.01.2020.

Autor: V.K./Hina

U klinici Vrapče psihijatrijsko vještačenje nad Zavadlavom

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Odvjetnik Branko Šerić potvrdio je da je počelo psihijatrijsko vještačenje u zagrebačkoj Klinici za psihijatriju Vrapče nad Filipom Zavadlavom osumnjičenim za trostruko ubojstvo u Splitu.
Zagrebački odvjetnik Branko Šerić potvrdio je da je u zagrebačkoj Klinici za psihijatriju Vrapče počelo psihijatrijsko vještačenje nad njegovim branjenikom Filipom Zavadlavom, osumnjičenim za trostruko ubojstvo u Splitu.

 Šerić: Čini mi se da Zavadlav nije svjestan što se dogodilo
 Šerić očekuje da će Zavadlav biti kontaktibilan

Zavadlav, osumnjičenik za trostruko ubojstvo u Splitu, privremeno je prevezen na psihijatrijsko vještanje u bolnicu Vrapče iz Zatvorske bolnice u Svetošimunskoj.

Odvjetnik Branko Šerić potvrdio je da se nad Zavadlavom vještači na psihijatriji u Vrapču. Ne zna hoće li tim psihijatara odlučiti da Zavladav ondje ostane ili će se vratiti u Zatvorsku bolnicu u Svetošimunsku.

Dvadeset petogodišnji Filip Zavadlav  11. siječnja u središtu Splita počinio je trostruko ubojstvo. Kako zbog psihičkog stanja nije bio sposoban iznijeti obranu, u tužiteljstvu je proglašen  raspravno nesposobnim i poslan je u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj u Zagrebu.

Njegov odvjetnik prije tjedan dana s njime je obavio prvi kratak razgovor. Izvijestio je tada da ga branjenik nije shvatio niti je s njim uspio ostvariti uobičajenu komunikaciju kao s drugim klijentima.

Za vještačenje kojim bi se trebalo utvrditi je li Zavadlav u vrijeme počinjenja trostrukog ubojstva bio neubrojiv, smanjeno ubrojiv ili neubrojiv, Šerić je tada rekao da ne bi bilo dobro da bude provedeno na brzinu kako se ne bi dogodili propusti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!