14:35 / 17.09.2019.

Autor: D.M./HRT

U Kninu prosvjedovali roditelji djece s teškoćama

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Upozorili su da Ministarstvo obrazovanja kasni s osiguranjem pomoćnika u nastavi. Neprihvatljivim drže i to da se jedan asistent brine o troje djece koja imaju razvojne poteškoće.
U Kninu je održan mirni prosvjed roditelja djece s teškoćama u razvoju i udruge Sveti Bartolomej, koja o njima skrbi. Traže rješavanje pitanja pomoćnika u nastavi i jednake mogućnosti za svu djecu.

Upozorili su da Ministarstvo obrazovanja kasni s osiguranjem pomoćnika u nastavi. Neprihvatljivim drže i to da se jedan asistent brine o troje djece koja imaju razvojne poteškoće.Na problematiku asistenata u nastavi osvrnula se i ministrica Blaženka Divjak. "U petak ćemo imati sastanak i s osnivačima i udrugama da vdimo zašto je došlo do tako velikog povećanja u broju zahtjeva. Otkrivamo jako puno neprailnosti, u smislu da se za isto dijete porazličitim osnovama traže pomoćnici", poručila je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!