18:04 / 08.06.2021.

Autor: HRT

Gradonačelnik Knina o dječaku: Potresen sam, velika je to tragedija

Gradonačelnik Ćaćić: Velika tragedija za grad Knin

Gradonačelnik Ćaćić: Velika tragedija za grad Knin

Foto: HRT / HTV

Policija je iza 15 sati zaprimila dojavu da je u Kninu u automobilu pronađen preminuli dječak, potvrdio je glasnogovornik šibenske policije Šime Pavić. Neslužbeno se doznaje da je riječ o četverogodišnjaku, koji je preminuo uslijed vrućine u zaključanom automobilu, prenosi HRT-Radio Knin.  

- Nećemo prejudicirati kako je do toga došlo, jer to ćemo još kriminalističkim istraživanjem utvrditi. U šoku su istražitelji i ljudi koji su ga pronašli, a radi se o dječaku predškolske dobi, rekao je Pavić.


- Strašna tragedija potresla je Knin, pa i ljude koji se u svom poslu sakodnevno susreću s tragičnim događajima. Što se točno dogodilo i pod kakvim je okolnostima u parkiranom automobilu ugasio život dječaka vrtićke dobi tek treba utvrditi kriminalistička istraga koja je u tijeku. Očevid je dovršen, a sve se odvija u suradnji policije i županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku, javio je iz Knina u središnjem Dnevniku HTV-a novinar HRT-a Hrvoje Gunjača.

- Kako doznajemo, dječak je očito pod nizom izrazito nesretnih okolnosti ostao satim zaključan u automobilu po velikoj vrućini i na suncu. Popodne kad je pronađen djelatnici kninske hitne medicinske pomoći pokušali su mu pomoći, no pomoći mu, nažalost, više nije bilo. Policija zasad ne daje nikakve službene informacije, a o svemu će obavijestiti kad bude dovršena istraga, izvijestio je Gunjača.

- Jedan mali život se ugasio, nažalost, i sam sam potresen. To je velika tragedija za cijeli grad. Mi smo mali grad i ovakve stvari nas jako pogađaju. Sazvao sam pročelnike i dao nalog da se za sutra pripremi dokumentacija potrebna za proglašenje dana žalosti, rekao je gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!