22:13 / 21.12.2020.

Autor: HRT/Hina

U Kokorićima proglašena prirodna nepogoda

-

-

Foto: - / -

Poplava je od 29. studenog do 21. prosinca 2020. godine prouzrokovala štetu na stambenim i gospodarskim objektima, infrastrukturi te poljoprivredi - imovini fizičkih i pravnih osoba.
Zbog poplave u Kokorićima, župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban danas je proglasio prirodnu nepogodu na području grada Vrgorca, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Vrgorca.

Ova Odluka o proglašenju prirodne nepogode donesena je danas na prijedlog Stožera civilne zaštite Vrgorac i mene osobno, rekao je načelnik tog Stožera Mile Herceg.

Poplava je od 29. studenog do 21. prosinca 2020. godine prouzrokovala štetu na stambenim i gospodarskim objektima, infrastrukturi te poljoprivredi - imovini  fizičkih i pravnih osoba.

Nadležna tijela zadužena su da kod obračuna štete primjenjuju prinose poljoprivrednih kultura za razdoblje od 21. svibnja 2020. do 20. svibnja  2021. godine  i cijene poljoprivrednih kultura  za razdoblje od 1. travnja 2020. do 31. travnja 2021. godine, navodi se, među ostalim, u Odluci o proglašenju elementarne nepogode, koja stupa na snagu danom donošenja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!