12:18 / 24.08.2020.

Autor: HRT

U Koprivničko-križevačkoj županiji 3 novooboljela

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako šesti dan zaredom, Županija bilježi povećanje broja novooboljelih osoba.
Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako šesti dan zaredom, Županija bilježi povećanje broja novooboljelih osoba. Pristigli su nalazi testiranih osoba u posljednja 24 sata te su potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom COVID-19.

Riječ je o dvije osobe iz đurđevačkog i jednoj osobi s koprivničkog područja.

U ovom trenutku poznato je kako je riječ o osobama koje su bliski kontakti ranije zaraženih osoba i jedna je mlađa osoba koja je razvila blage simptome po povratku s ljetovanja.

U tijeku je epidemiološka obrada bliskih kontakata novo zaraženih osoba, a trenutno se 91 osoba nalazi u kućnoj samoizolaciji.  

S današnjim rezultatima na području Županije registrirano je 19 aktivnih slučajeva koji se nalaze na kućnom liječenju i jedna je osoba ozdravila, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 126 slučaja bolesti COVID-19.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju,  primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze. 

Poseban apel upućuje se mlađim osobama po povratku s ljetovanja da se u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti ili sumnje da su bili kontakti zaraženih osoba ponašaju odgovorno bez ostvarivanja novih kontakata kako bi smanjili mogućnosti širenja zaraze, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!