10:48 / 02.09.2020.

Autor: HRT

U Koprivničko-križevačkoj županiji 6 novozaraženih

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Riječ je o četiri osobe s koprivničkog te dvije osobe s đurđevačkog područja.
Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je o šest novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Riječ je o četiri osobe s koprivničkog te dvije osobe s đurđevačkog područja. Tri novozaražene osobe su kontakti ranije pozitivnih osoba, a za preostale tri osobe je u tijeku epidemiološka obrada.

Koronavirus - nove informacije

Tri osobe proglašene su zdravima, a u ovom trenutku  na području županije je ukupno 27 aktivnih slučajeva. U kućnoj samoizolaciji se nalazi 88 osoba. Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 149 slučajeva bolesti COVID-19, stoji u priopćenju.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice te posebno apeliraa na mlađe osobe da se po povratku s ljetovanja pridržavaju epidemioloških mjera, suzdrže od odlaska na javna okupljanja i druženja te da se u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti ili sumnje da su bili kontakti zaraženih osoba ponašaju odgovorno bez ostvarivanja novih kontakata kako bi smanjili mogućnosti širenja zaraze.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!