08:31 / 16.09.2020.

Autor: M.M./Hina

U Koprivničko-križevačkoj županiji dvije novozaražene osobe

Ilustracija (Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Ilustracija (Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Od danas je na snazi Preporuka o ukidanju obaveze nošenja maski za učenike i nastavnike u učionicama za vrijeme trajanja nastave.
Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije priopćio je kako su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena dva nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Riječ je osobama mlađe životne dobi s koprivničkog područja.

-
Epidemija koronavirusa - iz minute u minutu 

Šest osoba je proglašeno zdravima, na bolničkom liječenju su tri osobe, a u ovom trenutku na području županije je 29 aktivnih slučajeva.

Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 194 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji trenutno se nalazi 104 osoba.

Od danas je na snazi i Preporuka o ukidanju obaveze nošenja maski za učenike i nastavnike u učionicama za vrijeme trajanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području županije, osim u mješovitim grupama u kojima za vrijeme izvođenja nastave borave učenici iz različitih razrednih odjeljenja, primjerice za vrijeme održavanja sata vjeronauka, etike, stranih jezika ili informatike.

Maske su i dalje obavezne u zajedničkim školskim prostorima izvan učionica, u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska iz škole. U razredima je i dalje potrebno osigurati preporučenu distancu među učenicima te poštivanje svih epidemioloških mjera.

Isto tako, od danas se primjenjuje i Preporuka za treninge/utakmice u školskim sportskim dvoranama na području Koprivničko-križevačke županije koja se odnosi na provedbu mjera prilikom aktivnosti sportskih klubova u sustavu natjecanja tijekom epidemije koronavirusa.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!