16:34 / 04.12.2020.

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/HRT

U Koprivničko-križevačkoj županiji otkriveno šest nelegalnih domova

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: - / -

Te ustanove prijavljene su Ministarstvu rada i socijalne politike, koje je poslalo inspekcije.
Zastrašujuć podatak - pojačani nadzor zbog epidemije koronavirusa u Koprivničko-križevačkoj županiji otkrio je kako kako dom za starije u Legradu nije jedini nelegalni u županiji. Njih još šest nemaju dozvole. Iz tamošnjeg Stožera civilne zaštite ne otkrivaju nihove lokacije.- Prijavili smo te ustanove ministarstvu rada i socijalne politike, oni su poslali inspekciju, utvđeno je još šest domova u našoj županiji koji nemaju uvjete koji nemaju adekvatne dozvole, njima je izrečena zabrana rada i dalje je to u nadležnosti ministarstva i Centara za socijalnu skrb, izjavio je načelnik Stožera CZ Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

➡️ Capak: Cjepivo će biti besplatno, a cijepljenje dobrovoljno
➡️ Koronavirus - najnovije informacije 

Nakon što je dva dana zaredom Koprivničko-križevačka županija imala više od 220 oboljelih - od jučer su potvrđena još 154 pozitivna nalaza. Tri su osobe preminule u koprivničkoj bolnici. Na bolničkom je liječenju trenutačno 85 osoba sa srednje teškom i teškom slikom bolesti. Covid pozitivne osobe potvrđene su u još četiri objekta koji se skrbe o starijima i nemoćnima - i to u Novigradu, Virju, Štaglincu i Koprivnici.

Iz Stožera su najavili i kako će krajem sljedećeg tjedna početi drive-in testiranje na području koprivničkog Sajmišta te da je u  tijeku nabava kontejnera, šatora i odgovarajuće signalizacije. 
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!