19:37 / 25.04.2020.

Autor: HRT

U koprivničkom Domu za starije 3 novo oboljela

Foto. Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto. Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon epidemiološke obrade svih štićenika i zaposlenika koprivničkog doma za starije i nemoćne osobe potvrđena su nova tri slučaja zaraze koronavirusom.
Nakon epidemiološke obrade svih štićenika i zaposlenika koprivničkog doma za starije i nemoćne osobe potvrđena su nova tri slučaja zaraze koronavirusom.

Novi podaci o epidemiji koronavirusa

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava da su tijekom protekla dva dana sukladno preporuci epidemiološke i infektološke službe uzeti brisevi svih štićenika i zaposlenika Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica kako bi se dobio kompletni presjek trenutne epidemiološke situacije.

U popodnevnim satima pristigli su i preostali rezultati epidemiološkog testiranja uzoraka koji su potvrdili tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a riječ je o dva štićenika i jednom zaposleniku doma, priopćili su iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.   

Nakon opsežne epidemiološke obrade i svih poduzetih mjera za sprječavanje širenje bolesti COVID-19, situacija u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica je pod kontrolom.

Stručni Tim za nadzor i pomoć u radu Doma za starije i nemoćne osobe će nastaviti sa svakodnevnim praćenjem aktivnosti u Domu te provođenjem i organizacijom svih potrebnih mjera za sprječavanje daljnjeg širenja bolesti COVID-19.

Na području Koprivničko-križevačke županije od početka epidemije su ukupno  zabilježene 63 osobe pozitivne na koronavirus od čega je 13 osoba ozdravilo od COVID-19 infekcije.

Danas je održana i redovna koordinacija užeg dijela Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na kojoj je raspravljano i o četiri odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su donesene radi izvršenja mjera koje će se primjenjivati od ponedjeljka 27. travnja.

Članovi Stožera još jednom mole građane da se pridržavaju svih propisanih općih mjera i uputa zaštite te da uz odgovorno ponašanje održavaju socijalnu distancu i vode računa o higijeni kako bi situacija sa širenjem bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom i dalje bila pod nadzorom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!