U Kostreni servisna stanica za bicikle

24.04.2021.

07:00

Autor: Darko Santini/Regionalni dnevnik/IMS/HTV

Servisna stanica za bicikle u Općini Kostrena

Servisna stanica za bicikle u Općini Kostrena

Foto: Regionalni dnevnik/IMS/HTV / HRT

Turistička zajednica općine Kostrena predstavila je Servisnu stanicu za popravak bicikala, čime je postala prva općina na Kvarneru koja pruža takvu uslugu biciklistima. Uz već razvijenu ponudu vezanu za more i plaže, uređenjem biciklističkih staza i stvaranjem dodatnih sadržaja, Kostrena se želi brendirati i kao cikloturistička destinacija. Ovakve servisne stanice inače imaju samo najrazvijenije biciklističke regije u Europi. 


Galerija
Servisna stanica za bicikle, Foto: Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT
Servisna stanica za bicikle u Općini Kostrena, Foto: Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRTRobert Kišerlovski, bivši biciklistički reprezentativac, Foto: Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Rijeka, gradovi i općine riječkog prstena imaju više od 400 kilometara biciklističkih staza, a među turistima svake je godine sve više biciklista rekreativaca. U Općini Kostrena zato su postavili prvu servisnu stanicu za bicikle. U tome im je pomogao i bivši hrvatski reprezentativac i profesionalni biciklistički as Robert Kišerlovski

Voditelj turističkih tura za bicikliste Bojan Šenkinc demonstrirao je mogućnosti ove servisne stanice, jer i u Hrvatskoj cikloturizam doživljava ekspanziju. Stoga je logistička potpora u obliku servisne stanice velik iskorak.

- Naravno, to nije stanica za kompletan servis bicikle, ali ono što se u 90 posto slučajeva dogodi na bicikl, može se riješiti na jadnom ovakvom mjestu sa svim ovim alatima koji su ovdje, rekao je Šenkinc.

Direktorica Turističke zajednice općine Kostrena Belma Džomba već vidi pozitivne rezultate ovakve usluge za biciklističke rekreativce.

- Iznimna nam je čast da je ta stanica prva na prostoru Primorsko-goranske županije i Kvarnera. Evo, iako stoji tek nekoliko dana, vidjeli smo da su jako pozitivne reakcije svih cikloturista, biciklista i naravno stanovnika, ne samo Općine Kostrena, već i okolnih mjesta i gradova, kazala je. 

Ovo je i pozitivan pomak u nastojanju da se cikloturizam podigne na višu razinu na Kvarneru, a uskoro slijedi kategorizacija biciklističkih staza u gradovima i općinama riječkog prstena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!